• Juni, 2024
 • Youtube kanaal

  Chris PE1NIB heeft wat video's over de ham activiteiten van regio A35 op youtube staan.

  Bekijk deze hier.

  Mvg..
 • Januari, 2024
 • Rondes in de regio

  Inmiddels zijn er een aantal Ham-Radio rondes in de regio.
  Doe eens mee met een van deze rondes!
  Des te meer er actief meedoen des te leuker de rondes worden.

  Lees meer

 • December, 2023
 • Quansheng UV K5(8)

  Update woensdag 3 juli 2024 [IJV 3.21]

  De Quansheng UV K5 (8) is inmiddels een hele bekende portofoon en menig zendamateur heeft deze wellicht ook al op de schap liggen. Bij de bekende websites zoals Ebay & Aliexpress is deze voor gemiddeld €20 te koop. De portofoon is opgebouwd met de Beken BK4819 chip set en dat is meteen het leuke aan deze portofoon. Deze chip set heeft een zeer uitgebreide functie set. Stock is deze zeer beperkt ingesteld maar menig hobbyist is hier mee aan de slag gegaan.... De resultaten zijn buitengewoon en de moeite waard om mee te spelen.

  De portofoon zit standaard in de 50 MHz tot 600 MHz. Maar met andere firmware kun je de volledige band gebruiken 18 MHz tot 1200 MHz (620 tot 840Mhz vanwege chip beperking niet mogelijk). Tevens ook meerdere display opties zoals een spectrum of specifieke chip aansturing.

  Lees meer

 • April, 2023
 • TinyGS

  Een ieder hoort wel eens dat er vele satellieten zijn die boven ons vliegen. Maar als je verder leest blijken dat er wel heel erg veel te zijn. CubeSats noemen ze de kleine ook wel deze kunnen 10x10x10 cm zijn en vliegen in een lage baan om de aarde (max 2000 Km). Een lijst van deze sats is ook hier te vinden.

  Een leuke hobby kan zijn de telemetrie die ze uitzenden te decoderen.

  Lees meer

 • Maart, 2023
 • A35 Club avonden Nijmegen

  De afdelingsavonden van regio A35 worden op de eerste en derde vrijdagavond van de maand gehouden. De afdelingsavonden vinden plaats in Wijkcentrum Ark van Oost, in de Exposurezaal, Cipresstraat 154 in Nijmegen en starten om 20:00.

  Lees meer

 • DAB+ RTLSDR

  DAB+ is de toekomstige vervanger van de FM radio band.
  Dit medium is in een digitale vorm en kan per frequentie meerdere kanalen aan met een hogere audio kwaliteit.

  Een DAB+ radio kun je in alle soorten maten vinden maar als je een SDR stick hebt liggen (of een hackrf SDRplay etc) kun je met eenvoudige software zelf deze DAB+ stations ontvangen. RTL-SDR sticks heb je op Ebay/Ali voor ca €20.

  Lees meer

 • Novice cursus A35

  In de regio A35 (regio Nijmegen) wordt er een cursus aangeboden, tegen een kleine vergoeding van €20, om zo je novice licentie te behalen. Ze verwelkomen alle leeftijden en wellicht kan hier een leuke hobby uit ontstaan. Een vergunning kan in NL gehaald worden door het Novice (beginner) examen of het Full examen (gevorderd) af te leggen.

  Lees meer

 • Januari, 2023
 • 23cm DIY Collinear

  23cm is nog steeds een uitdagende band. Nu nog redelijk rustig en niet veel ham's hebben de juiste set voor deze optie of wel de set maar de antenne nog niet. Een goede locatie is ook van belang (direct zicht op repeaters is wel de meest optimale situatie).


  Lees meer

 • Amateur ballonnen tracken

  In de Maas Waal ronde (82e) van 9 jan 23 is er een en ander verteld en laten zien over ballon makers en trackers.

  Tegenwoordig zijn er verschillende amateurs ook bezig met het zelf maken van ballon vluchten met hieraan een zender die digitaal wat telemetrie stuurt zodat de locatie continu doorgezonden wordt. Met behulp van onder anderen zendamateurs die luister stations hebben opgebouwd door het land heen kan dit signaal mooi via tracking sites op het internet geregistreerd worden. Het lijkt sterk op her principe van weerballonnen HAB (High Altitude Baloons) maar dan minder hoogte gedurende de vluchten.

  Lees meer

 • September, 2022
 • Jota-Joti 2022

  Het jota weekend van 2022 stond weer voor de deur op 14 t/m 16 oktober. Vrijdag middag/avond zal de opbouw zijn en zaterdag de hele dag de verschillende activiteiten. Zondags is het meestal de restjes weer opruimen. Wellicht ook in uw regio leuk om actief mee te doen of te gaan kijken.

  Lees meer

 • Juli, 2022
 • CQ WWFF

  CQ WWFF Kan soms verassend verlopen Als er knonikpaarden je microfoon stelen, dat ervaarde Maurice PD4TZ bij activering van WWFF locatie bij de oude steenfabriek in Bemmel

  Lees meer

 • Antenne meetdag OV L04 Emmerich

  Antennenmesstag beim TUS 29. Juli ab 19:00 30. Juli 2022 ab 10.00 Uhr

  Fúr Mitglieder und Freunde des OV Emmerich L04 fährt der OV auf der
  Platzanlage des TuS 08 Emmerich- Häthum e.V., dass ist in Emmerich am Rhein, einen OV Abend mit Antennenmessplätzen durch.

  hier vind je een KAART voor de locatie van het sportveld
  een via deze LINK kun je het orginele artikel lezen

  Lees meer

 • Verslag velddag juli 22

  [Update 14 juli]

  De weergoden zaten mee en het veld lag er mooi bij bij aankomst op zaterdag ochtend. Het was een gezellige dag en een ieder heeft lekker kunnen froebelen met van alles en nog wat. Er waren mensen bezig met antennes en met gewoon verbindingen maken in phone maar ook met FT8 en QO100 zijn er verbindingen gemaakt. En natuurlijk veel gebabbeld met elkaar.

  Lees meer

 • 6 Meter 50Mhz opening FT8

  Op woensdag 06-07-2022 waren er weer goede condities met FT8 op de 50Mhz band (6M).
  Bij de WebSDR van Frans (op 2 meter horizontaal rondstralend) en Paul op een V2000 verticaal was goed te zien dat heel Europa er erg goed door komt. Dat dus antenne wise het ook niet echt kritisch is. Met een Delta Loop die eenvoudig te maken is zullen de resultaten nog veel beter zijn.

  Lees meer

 • Juni, 2022
 • Vakantie antennes

  In de laatste ronde (75e) voor de vakantie hebben we gesproken over HF vakantie antennes en de opties die daar zo een beetje zijn. Je wilt zo licht en makkelijk mogelijk alles mee kunnen nemen. Antenne draad, aanpassingen, (tuner?). traps etc etc. Aan de hand van een presentatie van ON7EQ uit 2010 een relaas wat zo een beetje de opties kunnen zijn.

  Lees meer

Pagina 5 van 5, totaal 61 artikelen