• Juni, 2022
 • QO100-FT8

  Op QO-100 wordt er inmiddels ook aan FT8 gedaan. Met enkel een computer/laptop kun je lekker meelezen en kijken welke landen je zo allemaal kunt zien. Wellicht een inspiratie om later ook actief te worden op QO-100 maar daar is dan nog wat extra knutsel werk voor nodig.

  Lees meer

 • Activiteiten kalender PA70VRZA

  Activiteitenkalender:

  Ontvangen via de zaterdag uitzending van PA70VRZA
  Met TrueRTTY BPSK-63

  Meer weten over de modes die aanwezig zijn tijdens de uitzendingen klik hier.

  Lees meer

 • VELDDAG

  De corona tijd is gelukkig voorlopig weer voorbij. Dat wil zeggen dat we weer volop gebruik kunnen maken van de mogelijkheden die er zijn om een velddag te organiseren.

  RESERVEREN

  Lees meer

 • April, 2022
 • Grimeton 2022

  SAQ UNABLE to AIR

  Op zondag 3 juli 2022 zal er helaas geen uitzending zijn van Grimeton.
  Zie een eerder artikel uit 2021 met verdere informatie hier.

  Dus afstemmen op de WebSDR van Frans PE0F zoek VLF in de lijst en ga naar 17.2 Khz. zal geen resultaat geven!

 • Bijeenkomsten VERON A35 {oud}

  Per 7 April 2023 is dit in Nijmegen!

  De afdeling A35 organiseert afdelingsavonden op de 1e en 3e dinsdag van de maand. Aanvang 20:00. Koffie, thee en en niet alcoholisch dranken zijn aanwezig.
  Het adres van de locatie is: Scouting Woezik. Oude Woeziksestraat 3, Wijchen. Er is voldoende (gratis) parkeergelegenheid.

  Loop ook eens binnen als er interesse is in de radio hobby om zo eens te kijken wat er allemaal mogelijk is. We verwelkomen alle leeftijden en wellicht kan hier een leuke hobby uit ontstaan. Een vergunning kan in NL gehaald worden door het Novice examen of het Full examen af te leggen. Meer over examens is hier te vinden. Proef examens kun je ook hier bekijken. Link naar N of F examen. Cursussen worden op verschillende plaatsen aangeboden maar daar kunnen we ook bij helpen.
  Lees meer

 • Maart, 2022
 • SDR (RX&TX) software van F1ATB

  We hebben de 70-ste ronde al weer achter de rug, met ongeveer 25 ingemelde gebruikers en ook weer wat nieuwe mensen was het een leuke ronde. Het onderwerp was deze keer SDR software van F1ATB

  Lees meer

 • Echolink uitleg

  Gedurende de 69e ronde op het Maas Waal net van 8 maart 2022 heeft Frans (pe0f) uitleg gegeven over Echolink wat het is en wat je ermee kunt. Tevens een demo met Allstar en andere systemen die je kunt koppelen.

  Lees meer

 • Februari, 2022
 • Loop On Ground (LOG) Antenne

  De laatste tijd wat zitten spelen met het concept Loop On Ground oftewel een antenne (RX) die je gewoon in de tuin op het gras plaatst of zelfs een stap verder ca 20mm onder de grond dat wordt het een LIG (Loop In Ground). De resultaten zijn echt verrassend te noemen en zeker de moeite waard om te proberen als je zelf niet echt veel ruimte hebt iets weg te spannen.

  Lees meer

 • Uitdagend weer voor radio-amateurs

  Met Corrie, Dudley, Eunice en Franklin vliegen de stormen ons om de oren deze winter. Op 18 februari 2022 hield zware storm Eunice ons land urenlang in haar greep. Het is waarschijnlijk de zwaarste storm geweest sinds 25 januari 1990. Hoewel deze eeuw al een paar keer nog wat hogere windstoten werden gemeten, was vooral de duur en grootte van het stormveld horende bij Eunice uitzonderlijk

  Op de website van A03 staat een leuk filmpje over antennes die de wind trotseren.

  filmpje
 • !OPROEP! Nieuwe kandidaten voor het bestuur van A35

  Beste afdelingsgenoten,

  VERON afdeling A35 Nijmegen kiest een geheel nieuw bestuur.

  Bent u de man/vrouw of kent u een enthousiast afdeling lid die prettig en toekomstgericht met anderen binnen ons toekomstig bestuur samenwerkt, tevens bekend is met bestuurskwaliteiten en de drijfveren van onze vereniging "missie en visie van de VERON"?

  In dit licht heeft Martin PA0MJM zich gemeld voor de functie van voorzitter.
  Martin is oud voorzitter van onze zuster afdeling A40 Twente.
  Bent u zijn tegenkandidaat? Of versterkt u graag met uw kennis en kunde de functie van secretaris of penningmeester in het toekomstige A35 bestuur?

  Meld uzelf dan aan bij secretaris-a35@veron.nl

  Met vriendelijke groet,

  Interim VERON bestuur A35 Nijmegen
 • ADS-B

  In de 67e ronde van het MaasWaal net hebben we gesproken over het fenomeen ADS-B wat het is en wat je als amateur hiermee kunt doen als uitbouw van de hobby. Lees verder voor de details.

  Het is echt eenvoudig hiermee te starten zonder veel kosten.
  PC / Laptop met een RTL-SDR stick is voldoende en wat antenne hobby... :-)

  Dit is tevens een opstap voor veel meer leuke dingen die je met een RTL-SDR stick kunt doen!

  Lees meer

 • Januari, 2022
 • Morserino

  Op 25 Jan in de 66e ronde van het MaasWaal net is er een demo gegeven van de kit MorseRino die in de regio door een paar amateurs collectief is gekocht samen met hams van de regio Noord Limburg.

  Lees meer

 • November, 2021
 • Elektronica tijdschriften

  Voor diegene die graag oude elektronica tijdschriften wil doorzoeken kijk eens hier:

  ELEKTRONICA TIJDSCHRIFTEN ARCHIEF

  Mvg...
 • September, 2021
 • Aarde / Randaarde / Bliksembeveiliging etc..

  Dinsdag 26 oktober 2021 20:30 was Deel 2 te horen van Jan zijn relaas over aarding bij zendamateurs.

  Meer hierover zal binnen kort ook weer op zijn website staan.

  Dinsdag 28 september 2021 20:30 op 145.750Mhz was op de MaasWaal ronde een verhaal te horen van Jan PA1JT aangaande bliksembeveiliging. Dit was deel 1 van 2 daar de materie te veel is voor één ronde. In dit deel de verschillende soorten aarding en wat is dat nu exact? Invloeden ervan en hoe is de beste uitvoering ervan? Wat is de impact voor een zendamateur? Vroeger versus nieuwe inzichten......

  Deel 2 zie de agenda...

  Op de site van Jan staat ook de presentatie (PDF)

  Mvg Het MaasWaal Team

  Lees meer

 • Augustus, 2021
 • Ballonvossenjacht 19 Sept. [AFGELAST]

  Op zondag 19 September is er weer een ballon vossejacht.
  Meer is er hier te vinden en als de weergoden ons goed gezind zijn gaat dat weer een leuk event worden.

  Ballonvossenjacht voorlopig afgelast
  De organisatie van de Ballonvossenjacht heeft dinsdagavond moeten besluiten dat de ballonvossenjacht van zondag 19 september 2021 -niet- zal plaatsvinden.
  Afgelopen week werd de organisatie geconfronteerd met gewijzigde polisvoorwaarden van onze verzekeraar. Hierdoor is aansprakelijkheid voor de ballon met payload niet langer verzekerd, dit is voor de organisatie niet aanvaardbaar

  Mvg..

Pagina 3 van 5, totaal 61 artikelen