Loop On Ground (LOG) Antenne

De laatste tijd wat zitten spelen met het concept Loop On Ground oftewel een antenne (RX) die je gewoon in de tuin op het gras plaatst of zelfs een stap verder ca 20mm onder de grond dat wordt het een LIG (Loop In Ground). De resultaten zijn echt verrassend te noemen en zeker de moeite waard om te proberen als je zelf niet echt veel ruimte hebt iets weg te spannen.
Zelf heb ik nu 4 x ca 4.5 meter gemaakt en getest met en zonder preamp. De signaal ruis verhouding is echt goed en van 20 t/m 160 werkt het. Er zitten wel wat verschillen in de LOG en LIG qua frequentie bereik en de signaal ruis verhoudingen. Er is flink wat geëxperimenteerd met deze soort antennes en veel is terug te lezen op het web. Lees hier meer over de maten en uitvoering van een antenne zoals ik die nu ook gemaakt het. Meer informatie over een LIG is ook hier te vinden. De LIG heb ik nog niet gemaakt maar staat wel op de planning nog.

Wat video's die wel interessant zijn aangaande de LOG:

De Preamp die gebruikt is is van RA0SMS die via Ebay gekocht is van de Flag/Pennant LOOP combinatie die ook nog op de lijst staat om eens te gaan bouwen. Wederom gaat het hier over een RX antenne maar deze moet wel weg gespannen worden maar heeft ook niet zo heel veel ruimte nodig.

RA0SMS

LOG versus LIG

Geen reacties

Reactie toevoegen

Standaad emoticons zoals :-) en ;-) worden geconverteerd naar afbeeldingen.
Woorden vet markeren d.m.v. *woord*, onderstrepen d.m.v _woord_.
Email adressen worden niet getoond en zijn alleen zichtbaar voor de blogger.
To leave a comment you must approve it via e-mail, which will be sent to your address after submission.

Om het posten door robots tegen te gaan, gelieve de letters die je in het plaatje ziet over te typen. Je commentaar wordt enkel gepost wanneer de letters overeen komen. Je browser dient cookies te ondersteunen (standaard staat dit aan), of je commentaar kan niet geverifieerd worden.
CAPTCHA