Morserino

Op 25 Jan in de 66e ronde van het MaasWaal net is er een demo gegeven van de kit MorseRino die in de regio door een paar amateurs collectief is gekocht samen met hams van de regio Noord Limburg.
Meer info is ook te vinden op de site van MorseRino. De kit is zeer compleet met pas vernieuwde software V4.2. Chris [PE1NIB] heeft een video gemaakt van de assemblage van de kit. Zie hiervoor de link op youtube. Voor vragen aangaande de kit gebruik even het contact formulier van deze site. De kit komt netjes in delen en alle SMD componenten zijn al gesoldeerd. Het is enkel wat rand componenten solderen zoals pluggen schakelaars en wat andere zaken. Dan het kastje monteren en dat is alles.

Nu is het wel even zaak het menu te gaan doorgronden er zitten vele opties in. Nu is het een leer methode selecteren en oefenen :-)

Dit kan met de 'paddle' die op het board zit of met een andere die extern aangesloten kan worden. Dit kan een normale keyer zijn of een paddle.

Deze kit kan ook aangesloten worden op de PC (Mac of Win of Linux) en dan met software kan ook op de laptop/pc worden geoefend. Dus echt een veelzijdige kit. Let op in het menu moet wel de juiste optie zijn gekozen om de connectie met de pc/laptop te maken. (zie website)

De kit kan ook op de set aangesloten worden om zo te seinen of CW mee te lezen als de kennis nog niet voldoende is om dit op het gehoor te doen.

Ronde met pa3aaq pa2ers pa0pdo iedere maandag ochtend op 80 meter. Dit is op 3564 Khz (tijd is om 10:00)

Installeer eens een Morse font dan kun je zo een morse brief schrijven!

Success.

Mvg MaasWaal Team

En soms zie je dan ook nog de hardcore :-)

CW



Geen reacties

Reactie toevoegen

Standaad emoticons zoals :-) en ;-) worden geconverteerd naar afbeeldingen.
Woorden vet markeren d.m.v. *woord*, onderstrepen d.m.v _woord_.
Email adressen worden niet getoond en zijn alleen zichtbaar voor de blogger.
To leave a comment you must approve it via e-mail, which will be sent to your address after submission.

Om het posten door robots tegen te gaan, gelieve de letters die je in het plaatje ziet over te typen. Je commentaar wordt enkel gepost wanneer de letters overeen komen. Je browser dient cookies te ondersteunen (standaard staat dit aan), of je commentaar kan niet geverifieerd worden.
CAPTCHA