Verslag velddag juli 22

[Update 14 juli]

De weergoden zaten mee en het veld lag er mooi bij bij aankomst op zaterdag ochtend. Het was een gezellige dag en een ieder heeft lekker kunnen froebelen met van alles en nog wat. Er waren mensen bezig met antennes en met gewoon verbindingen maken in phone maar ook met FT8 en QO100 zijn er verbindingen gemaakt. En natuurlijk veel gebabbeld met elkaar.

Met een vlieger is er een draad omhoog getrokken en op deze zijn er op 6m verbindingen gemaakt en dat werkte uit de kunst. Ook op alle andere banden waren de signalen erg hard dus dat was zeker geen tegenvaller! De vlieger had een lijn van ca 100m dus de hoogte afhankelijk van de hoek was zeker ca 70m. 's avonds kijkende op pskinfo bleek dat we met FT8 zelf in Australië gehoord zijn op 20M dus dat viel niets tegen... Voor de volgende test de draad netjes afmeten daar tuning nu wel wat lastiger was. Ideeën kunnen dan ook zijn een gateway de lucht in laten gaan. Of wat maken met SA818 modules en een arduino.

QO100 was ook opgesteld en dat was ook een werkend geheel en ook zijn daar verbindingen op gemaakt.

Zondag is er nog aan de contest meegedaan die ook dit weekend op de HF banden gaande was.

Zodra er meer info is zal dat hier ook geplaatst gaan worden. Dus kijk gerust regelmatig voor wat updates op deze site.

Chris PE1NIB heeft veel foto's gemaakt en deze zijn in een mooie compilatie gezet die hier is te bekijken. Deze zal wellicht wat kompleter worden er nog meer binnen is/komt aan foto's van anderen.
Hier is tevens de gehele foto collectie te vinden dat onderdeel is van de bovenstaande compilatie. Je kunt deze foto's ook downloaden daar. Veel kijk plezier en dank aan Chris voor de compilatie en de foto upload. Mochten er nog anderen zijn die leuke foto's hebben en dezen ook willen delen hier laat het dan even weten.

's avond lekker gegeten (frietboer :-) ) met huiswijn de lunch was verzorgt door Frans/Ans middels gehaktballen die goed bevallen zijn.

Ergo een succes was het zeker..

Op naar de volgende velddag.

Mvg..

Geen reacties

Reactie toevoegen

Standaad emoticons zoals :-) en ;-) worden geconverteerd naar afbeeldingen.
Woorden vet markeren d.m.v. *woord*, onderstrepen d.m.v _woord_.
Email adressen worden niet getoond en zijn alleen zichtbaar voor de blogger.
To leave a comment you must approve it via e-mail, which will be sent to your address after submission.

Om het posten door robots tegen te gaan, gelieve de letters die je in het plaatje ziet over te typen. Je commentaar wordt enkel gepost wanneer de letters overeen komen. Je browser dient cookies te ondersteunen (standaard staat dit aan), of je commentaar kan niet geverifieerd worden.
CAPTCHA