In Memoriam Ronald PA3AYD



Op 18 februari 2023 is Ronald Gijselhart, PA3AYD radiovriend en buurman overleden. Ronald was een trouwe bezoeker van onze afdelingsavonden en evenementen. Door zijn ziekte werd het de laatste jaren moeilijk om de weg te vinden naar onze club. Dit nam niet weg dat wanneer ik op bezoek kwam de vraag steevast was: 'hoe is het op de club?' De interesse bleef.

Ronald was een echte verenigingsman, hij was dan ook niet alleen lid van de VERON maar ook van clubs en verenigingen zoals 'DIG', 'Marine Funker' en 'MARAC'. En wat was hij trots op zijn QSL-kaarten verzameling die hij volledig gedigitaliseerd had. Een enorme klus van wel enkele duizenden kaarten. Ook zijn logboek dat van dag één was bijgehouden en later gedigitaliseerd werd, bevatte al zijn gemaakte verbindingen. Een verbinding die niet als gelogd teruggevonden kon worden en die ook niet voorzien was van een QSL kaart met bevestiging, kon in zijn ogen geen geldige verbinding zijn.

Trots was hij ook zijn verleden en zijn tijd in Papua Nieuw Guinea, een tijd waar hij mooie herinneringen aan had.

Als actief zendamateur was hij gebrand op 2 meter VHF-contesten. Deze sloeg hij nooit over. Buiten de wedstrijden was de DX-verbinding op VHF een passie. Jaren geleden zorgde hij ervoor dat hij de maand juni thuis in zijn shack kon doorbrengen. Geen van de sporadische E-openingen mocht gemist worden, het werk moest ervoor wijken. De kaart met ingekleurde locator vakjes in de nu lege shack is dan ook enorm.

Het geven van morse cursussen was voor Ronald een passie, maar er werd wel een ijzeren discipline van cursisten verwacht. Hij was wars van moderne morse keyers en Benchers. In zijn ogen kon alleen een Junker Sleutel het enige juiste gereedschap zijn.

We zullen Ronald missen, PAPA ALFA 3 ALPHA YANKEE DOLLARS zoals hij vaak zijn roepletters uitsprak, is thuis op zijn eigen vertrouwde plek waar hij zoveel van hield, vredig ingeslapen.

Geen reacties

Reactie toevoegen

Standaad emoticons zoals :-) en ;-) worden geconverteerd naar afbeeldingen.
Woorden vet markeren d.m.v. *woord*, onderstrepen d.m.v _woord_.
Email adressen worden niet getoond en zijn alleen zichtbaar voor de blogger.
To leave a comment you must approve it via e-mail, which will be sent to your address after submission.

Om het posten door robots tegen te gaan, gelieve de letters die je in het plaatje ziet over te typen. Je commentaar wordt enkel gepost wanneer de letters overeen komen. Je browser dient cookies te ondersteunen (standaard staat dit aan), of je commentaar kan niet geverifieerd worden.
CAPTCHA