Vakantie antennes

In de laatste ronde (75e) voor de vakantie hebben we gesproken over HF vakantie antennes en de opties die daar zo een beetje zijn. Je wilt zo licht en makkelijk mogelijk alles mee kunnen nemen. Antenne draad, aanpassingen, (tuner?). traps etc etc. Aan de hand van een presentatie van ON7EQ uit 2010 een relaas wat zo een beetje de opties kunnen zijn.

In de presentatie die vertoont is, die je hier kunt vinden (een nieuw scherm opent), staan een aantal mogelijkheden die je kunt testen thuis om te kijken of ze voldoen voor de vakantie. Nico kwam ook nog met de optie voor een Zepplin antenne. Wat meer daarover is hier te vinden (check deel4). Zijn ervaringen zijn hier ook goed mee.

Een type die ik even extra eruit wil lichten is de Fuchs antenne die door velen aangeprezen wordt. Meer hierover is te lezen op deze presentatie deze gaat ook verder in op de EndFed antennes die ook redelijk simpel zelf te bouwen zijn.

Wij wensen jullie allen een fijne en veilige vakantie toe en wellicht weer tot september (of op de velddag in Bergharen 9/10 juli) of ergens op een van de banden.

Mvg..

Geen reacties

Reactie toevoegen

Standaad emoticons zoals :-) en ;-) worden geconverteerd naar afbeeldingen.
Woorden vet markeren d.m.v. *woord*, onderstrepen d.m.v _woord_.
Email adressen worden niet getoond en zijn alleen zichtbaar voor de blogger.
To leave a comment you must approve it via e-mail, which will be sent to your address after submission.

Om het posten door robots tegen te gaan, gelieve de letters die je in het plaatje ziet over te typen. Je commentaar wordt enkel gepost wanneer de letters overeen komen. Je browser dient cookies te ondersteunen (standaard staat dit aan), of je commentaar kan niet geverifieerd worden.
CAPTCHA