Goed geluid!

Om ontvangst te beluisteren van bijvoorbeeld SDR devices is een goed geluid wel een voorwaarde. Het geluid van de gemiddelde laptops en PC's is doorgaans niet echt goed te noemen. Ook schermen met speakers zijn matig tot slecht. Om een en ander goedkoop maar toch kwalitatief goed te krijgen zijn een paar extra speakers (eventueel met bas box) een goede aanzet. Met de juiste software kan je ook al een hoop optimaliseren.

Geïnteresseerd lees dan verder......
Wat nagenoeg iedere PC / Laptop mist is een goede equalizer met ruime opties. Ik ben zelf voor FxSound gegaan. Deze is gratis te downloaden en te gebruiken en ik kan deze ten zeerste aanbevelen vanwege de goede uitgebreide mogelijkheden en hoge kwaliteit met uitgebreide functie set. Maar om lage en hoge tonen beter tot uiting te krijgen zijn toch wel extra speakers (met eventueel een kleine bas reflex box) zeker een aanrader. Op marktplaats staan bijvoorbeeld veel Logitech X230 speakers + subwoofer sets te koop of de X530 voor surround sound (5.1). Andere sets zijn natuurlijk ook te gebruiken. De X230 worden aangeboden vanaf ca 10€ Deze gebruik ik zelf nu ook tot zeer grote tevredenheid.

X230 set

Dit maakt de hobby weer een stuk leuker maar ook luisteren naar youtube of webradio natuurlijk. Ook de rondes op meet.jit.se zijn zo fijner te beluisteren. Natuurlijk kan deze speaker set ook simpelweg rechtstreeks op transceivers en porto's aangesloten worden. Wat extra kabeltjes zijn dan zo gemaakt.

Onderstaand geeft even een indruk van de FxSound software.

FxSound

Oja ook als je een koptelefoon gebruikt gaat de kwaliteit met FxSound er ook al erg op vooruit!

Veel luister plezier...




Geen reacties

Reactie toevoegen

Standaad emoticons zoals :-) en ;-) worden geconverteerd naar afbeeldingen.
Woorden vet markeren d.m.v. *woord*, onderstrepen d.m.v _woord_.
Email adressen worden niet getoond en zijn alleen zichtbaar voor de blogger.
To leave a comment you must approve it via e-mail, which will be sent to your address after submission.

Om het posten door robots tegen te gaan, gelieve de letters die je in het plaatje ziet over te typen. Je commentaar wordt enkel gepost wanneer de letters overeen komen. Je browser dient cookies te ondersteunen (standaard staat dit aan), of je commentaar kan niet geverifieerd worden.
CAPTCHA