Artikelen van Juni 2021

  • Juni, 2021
  • Othernet (Ronde 57)

    Frans PE0F heeft wat verteld over Othernet en de mogelijkheden meer hierover op deze link. Zie hier voor een complete video stream van de ronde van die datum.
  • Grimeton 2021

    Voor 2022 zal het 3 Juli zijn waar er weer een uitzending gedaan zal gaan worden in ere van Alexanderson Day

    Zondag 4 juli 2021 is het 'Alexanderson day' en zal er op VLF een uitzending komen in CW op 17.2 Khz om 10:30 en 13:30 (CET). Lees op de site van Grimeton meer. Of kijk op de Veron website voor meer info. Er zullen live video's komen dus leuk om mee te kijken. Ontvangen op de Websdr's kan op verschillende plaatsen voor NL is dan Twente de beste optie. Mochten er nog andere VLF SDR's zijn dan hoor ik dat graag ook nog.

    Bekijk hier een schematische tekening of bekijk deze van de zender zoals bekend. Zie hier de originele bouwtekening van de Grimeton installatie. Deze is wat groot dus het duurt even om te downloaden. Een VLF converter kun je op deze link vinden. Andere VLF stations kun je op deze lijst vinden dit om te testen na het bouwen :-) .

  • Oscar 100 (Ronde 56)

    22 Juni heeft Henk PA3HMB een presentatie gehouden over Oscar 100 en hoe hij alles gebouwd heeft om erover te kunnen werken. Klik hier voor de presentatie. Tijdens het zoeken naar een plaatje kwam ik nog een andere presentatie tegen van PA1EJO. Een video stream van deze uitzending is te vinden op deze link en gemaakt door PE1NIB.
  • Nieuws update A35

    Vanaf juli gaat de afdeling weer avonden en activiteiten houden.

    Lees meer

  • Hamnet (Ronde 55)

    Jiri PG8W heeft 15 Juni een presentatie gehouden aangaande Hamnet. Klik hier voor de presentatie in PDF.

  • Digitale spraak modes (ronde 54)

    Frans PE0F heeft een en ander verteld over digitale modes aan de hand van een presentatie gemaakt door PE1RJV.
    Klik op de link hierboven om de presentatie te openen.

  • Opening Infocentrum WO2 Nijmegen

    5 juni 2021 De openingsdag van de musea na een lange sluiting wegens de Corona. Het Infocentrum WO2 Nijmegen is een historisch, toeristisch en educatief informatiepunt. Het geeft de bezoekers aan het Rijk van Nijmegen de beste introductie op de verhalen, historisch erfgoed, evenementen en musea die de regio te bieden heeft als het gaat om de Tweede Wereldoorlog.

    Locatie : Ridderstraat 27 Nijmegen ( voorkant van de Lindeberg )

    Lees meer

Pagina 1 van 1, totaal 7 artikelen