Artikelen van Maart 2021

  • Maart, 2021
  • Beveiliging Internet

    Steeds meer heeft een zendamateur te maken met zaken die zich op het internet afspelen. Dit kan van DX clusters zijn tot QRZ.com om informatie te vinden van andere zendamateurs. Maar ook het bekijken van video's op bijvoorbeeld youtube of zelfs het besturen van trancievers via het net. Nu denken de meeste mensen dat is allemaal wel ok. Maar er is meer dan wat je ziet of denkt dus geinteresseerd........?

    Lees meer

  • Arduino

    De Arduino is een leuke toevoeging op onze hobby en is een zeer veelzijdige mini computer die ondanks zijn beperking verrassende zaken kan. Zelfs voor leken onder ons is het spelenderwijs leren omgaan met dit soort technologie.

    Lees meer

  • Propagatie

    Condities zijn regelmatig aanwezig en deze kunnen bekeken worden online op deze site. Verder klikken op de kaart geeft dan weer meer gedetailleerde informatie. DIt kan helpen bij het richten van de antennes of simpelweg luisteren naar eventuele stations. Inzoomen op de kaart is vaak wel nodig om beter de conditie 'vlekken' te kunnen zien. Onderin de kaart in het midden zit een menu wat weer verder uitgevouwen kan worden met de verschillende opties.

Pagina 1 van 1, totaal 3 artikelen